• Fyldt oksemørbrad:
  • Ca. 600-800 g oksemørbrad
  • 4-5 marksvampe
  • 6 tørrede abrikoser i god kvalitet
  • 3 gode stængler rosmarin
  • 1 fed hvidløg
  • Olie til stegning

  • Svampesauce:
  • 2 finthakkede skalotteløg
  • 4-5 fintskårede marksvampe
  • Olie til stegning
  • 4 spsk. mørk balsamicoeddike
  • 1 dl mørk fond

  • Tranebærsauce:
  • 300 g tranebær
  • 2 1/2 dl vand
  • 4 spsk. sukker
  • 1 knivspids stødt kanel

  • Søde kartofler:
  • 3 store søde kartofler
  • 1 bdt. timian
  • 1 ps. pinjekerner
  • Evt. en god olie og salt og peber
Fyldt oksemørbrad med abrikoser. Dette er en lækker og nem oksemørbrad opskrift, som de fleste vil falde i svime over.

Oksemørbrad – fremgangsmåde:

Skær fedt og sener fra din oksemørbrad. Oksemørbraden skæres op i hele den ene side så man har et stort stykke.
Rens marksvampene og hak dem. Ligeledes skæres abrikoserne ud og blandes med svampene. Tilsæt rosmarin og pres hvidløg heri. Fordel blandingen ud i oksemørbraden, som efterfølgende rulles sammen og holdes på plads med rosmarin stængerne ind i kødet. Ligesom hvis man syede oksemørbraden sammen.
Oksemørbraden vendes i varm olie på en pande og steges færdig i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Panden vaskes ikke af da den skal bruges til selve tilberedningen af svampesaucen.

Svampesauce – fremgangsmåde:

På panden, hvorpå oksemørbraden er stegt på, svitses 2 finthakkede skalotteløg samt 4-5 fint skårede marksvampe. Blandingen sauteres i lidt olie i et par minutter. Kog de sauterede ingredienser af med en mørk balsamicoeddike, og der tilsættes efterfølgende 1 dl mørk fond. Svampesaucen koges ned til det halve og smages til med lidt salt og peber.
Herefter er svampesaucen klar til servering.

Tranebærsauce – fremgangsmåde:

Tranebærrene koges med vand, sukker og stødt kanel. Bærrene koges ved lav varme i ca. 15 minutter og piskes herefter let med et piskeris. Ønsker du tranebærsaucen lidt sødere kan der efterfølgende tilsættes til sukker efter smag.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.9/5 (7 votes cast)

Fyldt oksemørbrad med abrikoser, 4.9 out of 5 based on 7 ratings

Print Friendly