• God tør/sød hvidvin
  • 1,2-2,2 kg oksemørbrad
  • Hvidløg
  • Provance krydderi
  • Salt
  • Peber
Grillet oksemørbrad i hvidvin. Dette er en klassisk oksemørbrad opskrift, som er simpel og tilberede. Det bedste resultat opnås ved, at man lægger oksemørbraden i hvidvin allerede dagen før den skal bruges.

Oksemørbrad – fremgangsmåde:

Skær fedt, sener og hinder fra din oksemørbrad. Læg den i en plasticpose tilegnet madvarer eller et aflangt fad. Efterfølgende hældes hvidvinen i posen eller i fadet og der skal nok i til og dække kødet. Lig så låg på eller bind en knude på plasticposen. Læg herefter oksemørbraden i køleskabet natten over. På denne måde kan oksemørbraden trække helt ind i kødet. Vend gerne kødet et par gange i løbet af marineringen.

På serveringsdagen tændes der op i grillen. Bruger du en gasgrill er den klar umiddelbart efter. Vil du grille oksemørbraden på en kulgrill skal den stå i ca. 30 minutter før den er helt klar.

Den hvidvins marinede oksemørbrad tages op af hvidvinen og herefter drysses lidt salt og peber samt provance krydderi på. Gnub krydderierne godt ind i kødet. Massér evt. oksemørbraden med lidt hvidløg. Alternativt pres hvidløget og tilsæt stykkerne i krydderiblandingen.

Lig oksemørbraden på grillen og sørg endelig for, at den vendes mindst 1 gang hvert 5 minut. Kødet skal være lyst, men med en lille smule mørke kanter. Efter 20-30 minutter er den lækre oksemørbrad færdig.

Du kan se om oksemørbraden er færdig ved og skære en skive af kødet. Er det rødt eller rosafarvet i midten af kødet er den færdig. Skær altid oksemørbrad på tværs af muskelfibrene. Skærer man på langs af muskelfibrene vil kødet blive revlet og svært at tygge.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.6/5 (8 votes cast)

Grillet oksemørbrad i hvidvin, 3.6 out of 5 based on 8 ratings

Print Friendly