• 700 g oksemørbrad
  • 400 g blandede svampe
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 500 g persillerødder
  • 1 dl fløde
  • Citronsaft
  • 1 kg bagekartofler
  • 3 dl god kraftigt oksefond
  • 1 lille bdt. bredbladet persille
  • Maizena
  • Smør og olie
  • Salt og peber
Helstegt oksemørbrad med stegte svampe. Serveres med persillerodspuré, sprøde kartoffeltern og persillesky. Denne oksemørbrad opskrift med lækker tilbehør rækker til 4 personer.

Oksemørbrad – fremgangsmåde:

Trim oksemørbraden for eventuelle sener, hinder og uønsket fedt. Gnid kødet godt med salt og peber. Man kan også krydre oksemørbraden med andre krydderier såsom sennep, timian, rosmarin, hvidløg, knuste korianderfrø eller lignende.

Læg en god klat smør og lidt olie på en varm pande. Brun oksemørbraden på alle sider ved middel varm. Læg herefter oksemørbraden i et ildfast fad. Fold herefter den tynde ende af kødet op under oksemørbraden, så kødet bliver lige tykt over det hele. Bag herefter kødet ved 200 grader i ca. 20-30 minutter. Anvendes et stegetermometer vil en centrumtemperatur på 55 grader give et rosa resultat.

Lad oksemørbraden hvile i 15 minutter inden den skæres i skiver og serveres.

Kartoffeltern – fremgangsmåde:

Skær skrællen af kartoflerne så der dannes en rektangulær blok af hver og kasser resten. Skær hver blok i ensartede store tern hvorefter de skylles under koldt vand. Skyl dem indtil vandet er klart og dup dem herefter tørre. Varm en god mænge olie op i en gryde og friter kartoflerne lidt ad gangen indtil de er møre og gyldne.

Puré – fremgangsmåde:

Skræl persillerødderne, skær dem i tern og kog dem møre i usaltet vand – tilsæt gerne et par persillekviste for ekstra smag. Hæld vandet fra og mos persillerødderne. Tilsæt fløde, en klat smør, lidt salt og (hvid) peber. Vend herefter de moste persillerødder i flødeblandingen. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Sky – fremgangsmåde:

Kom fonden i en gryde og kog det op. Smag til med slat og peber. Jævn fonden med Maizena indtil skyen har opnået den ønskede konsistens. Rør godt med friskhakket persille i efterfølgende.

Server en god grøn salat og groft brød til.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.6/5 (17 votes cast)

Helstegt oksemørbrad med stegte svampe, 3.6 out of 5 based on 17 ratings

Print Friendly