• Oksemørbrad:
  • 1,2 kg oksemørbrad
  • Smør
  • Salt
  • Peber

  • Pommes Anna:
  • 6-8 bagekartofler
  • 2 persillerødder
  • Grovkornet sennep
  • Krydderurter, dog ikke persille
  • 300 g smør
  • Urtesalt/Salt
  • Citronpeber/Peber
  • Hønsefond / bouillon
Langtidsstegt oksemørbrad med hjemmelavet Pommes Anna. Den ultimative opskrift på oksemørbrad og en fantastisk bearnaisesauce. Denne opskrift tager lidt tid og lave, men resultatet er værd og vente på. En god bøf af oksemørbrad og en godt krydret bearnaise kan få ethvert mandehjerte til og smelte.

Oksemørbrad – fremgangsmåde:

Finpuds oksemørbraden, og steg den på en brandvarm pande, med en lille smule smør. Krydr den med salt og peber. Efterfølgende får den brunede oksemørbrad 3 timer ved ca. 100 grader i ovnen. Brug et stegetermometer til og måle kernetemperaturen til 57 grader, og så er oksemørbraden færdig.

Når oksemørbraden er færdig lægges den under et klæde i 15-20 minutter inden den skæres for og serveres.

Pommes anna – fremgangsmåde:

Pommes Anna kan laves ved og klare en pakke smør, og deri stege hvidløg, sennep, salt, peber, og hønsefond. Dertil en håndfuld blandede krydderurter. Skræl herefter bagekartofler og persillerødder. Snit dem med en skarp kniv eller i køkkenmaskinen på langs, ca. 1 mm i tykkelse.

Brug en rugbrødsform til klargøring af Pommes Anna. Læg bagepapir i bunden og læg herefter skiftevis persillerødder, kartofler og en skefuld af smør blandingen – gentag indtil ingredienserne er opbrugt. Bag de hjemmelavede Pommes Anna ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Pommes Anna kan med fordel gøres klar i den sidste time, som oksemørbraden har tilbage i ovnen. Idet oksemørbraden tages ud af ovnen sættes pommes anna ind. Således bliver de færdig samtidig.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.1/5 (138 votes cast)

Langtidsstegt oksemørbrad med hjemmelavet Pommes Anna, 3.1 out of 5 based on 138 ratings

Print Friendly