• Marineret oksemørbrad:
  • 1 stykke oksemørbrad (ca. 1,2 kg)
  • Friskkværnet peber
  • 1 dl cognac
  • 3 brede strimler appelsinskal
  • 1 spsk grønne madagaskarpeberkorn - uden lage
  • 25 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • 2 dl vand

  • Saltkartofler:
  • 1½ kg små, faste kartofler , fx nix pille
  • 1½ liter vand
  • 300 g groft salt (ca. 2¾ dl)
  • 50 g smør

  • Grønsager:
  • 25 g smør
  • 5 rødløg i tynde både (ca. 400 g)
  • 300 g slikærter
  • 1 sharonfrugt i halve både (ca. 200 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

  • Sauce:
  • ½ liter Arla Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1½ tsk lys saucejævner
  • Kulør

  • Pynt:
  • Appelsinskal i meget tynde strimler
Marineret oksemørbrad og saltkartofler. Dette er en god klassisk opskrift på en marineret oksemørbrad. Smagen er god og denne oksemørbrad opskrift er samtidig simpel.

Oksemørbrad – fremgangsmåde:

Fjern eventuelle hinder og sener fra oksemørbraden. Drys den med peber og kom den tilberedte oksemørbrad i en plasticpose egnet til madvarer. Sammen med oksemørbraden kommes også cognac, appelsinskal og madagaskarpeber. Luk posen tæt og lad kødet marinere i køleskabet i ca. 2 timer. Under marineringstiden vendes oksemørbraden et par gange.

Efter 2 timers marinering tages oksemørbraden op af marinaden og duppes let. Gem marinaden. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande. Drys oksemørbraden med salt og brun den på alle sider. Ca. 3 minutter i alt.

Kom vandet i en bradepande (ca. 22 x30 cm) og læg den brunede oksemørbrad ovenpå ovnens rist. Steg kødet midt i ovnen. Hvis bradepanden under tilberedningen i ovnen er ved, at koge tør tilsættes lidt mere vand. Tag oksemørbraden ud efter ca. 1 time og mål kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 58 grader.
Steg evt. oksemørbraden færdigt de sidste 5 minutter. Stil herefter oksemørbraden tildækket og hold den varm – gem skyen. Skru op for ovnen.

Saltkartofler – fremgangsmåde:

Hæld vand i en gryde og tilsæt salt. Bring vandet i kog og rør indtil saltet er opløst. Under opvarmningen af vandet skrubbes kartoflerne. Tilsæt kartoflerne i vandet og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 minutter. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.

Skær smørret i mindre stykker og lad det smelte sammen med kartoflerne. Hæld smør og kartofler ud på en bradepande dækket med bagepapir og bag kartoflerne midt i vovnen.

Grønsager – fremgangsmåde:

Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden smørret brunes. Svtits løg i ca. 2 minutter og tilsæt ærter og fortsæt svitsningen ca. 1 minut. Tilsæt sharonfrugt, salt og peber. Varm grønsagerne godt igennem og smag til.

Sauce – fremgangsmåde:

Kom marinaden, som oksemørbraden blev tilberedt i, samt skyen i en gryde og kog det kog under omrøring. Kog blandingen ved kraftig varme og uden låg indtil væsken er kog ned til ca. 1 dl. Si skyen og kom den tilbage i gryden. Tilsæt fløde, salt og peber. Bring saucen i kog endnu engang. Tag gryden af varmen og pisk saucejævner i. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 2 minutter. Tilsæt kulør efter ønske og smag saucen til.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.8/5 (16 votes cast)

Marineret oksemørbrad og saltkartofler, 3.8 out of 5 based on 16 ratings

Print Friendly