• Oksemørbrad:
  • 700 g okse- eller kalvemørbrad
  • Salt
  • Peber

  • Jomfruhummer
  • 12 jomfruhummere

  • Kartofler:
  • 6 bagekartofler
  • 3 spsk. fromage frais
  • 1 spsk. rapsolie
  • 1 dl. skummetmælk
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 1 finthakket rød chili
  • 2 Kviste hakket timian
  • Salt
  • Peber

  • Tilbehør:
  • 150 g friske haricots verts
  • 2 gulerødder
  • 1 gul peberfrugt
  • 150 g østershatte
  • 2 spsk. lynghonning
  • 2 spsk. oystersauce
  • Salt
  • Peber
Oksemørbrad med jomfruhummer. Jomfruhummer er en fantastisk spise, som vi slet ikke får nok herhjemme. Denne anretning er relativt simpel og lave, men smagen og resultatet er blændende godt. Brug denne oksemørbrad opskrift næste gang der kommer gæster på besøg.

Oksemørbrad – fremgangsmåde:

Oksemørbraden krydres med salt og peber. Helsteges i intervaller á 12 minutter ved 200 grader, 12 minutter under klæde, 12 minutter ved 200 grader og slutteligt 12 minutter under klæde inden den skæres for og serveres med det lækre tilbehør. Imens, at oksemørbraden tilberedes i intervaller á 12 minutter, laves jomfruhummer, kartofler og tilbehør.

Jomfruhummer – fremgangsmåde:

Gratiner jomfruhummerne i et ildfast fad i ovnen ved 200 grader. Gratiner i 8 – 10 minutter.

Kartofler – fremgangsmåde:

  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre tern, som koges i letsaltet vand i ca. 15 minutter. Lad kartoflerne køle lidt af.
  • Rør kartoflerne op med fromage frais, rapsolie, skummetmælk, ingefær chili og timian. Brug en håndmikser eller blender til og mose kartoflerne til kartoffelmos. Smag kartoffelmosen til med salt og peber.
  • Bønner, gulerødder, peberfrugt og østershatte gøres i stand og skæres ud i mindre stykker. Sauter grøntsagerne på panden i honning, salt, peber og oystersauce.

Server oksemørbrad med jomfruhummer og tilbehør på en tallerken hvor øksemørbraden kommer i fokus. Pil jomfruhummerne eller lad dem ligge flot på tallerkenen. Top anretningen med lidt salat og dild på toppen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.1/5 (12 votes cast)

Oksemørbrad med jomfruhummer, 4.1 out of 5 based on 12 ratings

Print Friendly