• Oksemørbrad:
  • 1 kg oksemørbrad
  • 8 skiver god parmaskinke
  • 100 g semidried tomat
  • 1 bundt estragon

  • Sommersauté:
  • 100 g kantareller
  • 2 skalotteløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør
  • 1 courgette
  • 6 stængler bladbede
  • 1/2 dl piskefløde
  • 1 bundt kørvel
Oksemørbrad med lækker sommersauté. Dette er en sommerlig og oksemørbrad opskrift, som med sin sommersauté gør denne helt perfekt!

Oksemørbrad – fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 grader. Skær eventuelle hinder, uønsket fedt og sener fra din oksemørbrad. Brun alle sider af oksemørbraden på en varm og tør pande. Krydr kødet godt med friskkværnet peber. Fordel de semidried tomater og ekstragonblade over oksemørbraden.

Pak oksemørbraden ind i lækre tynde parmaskinkeskiver.  Læg oksemørbraden i en bradepande og steg den i 30 minutter. Tag stegen ud og lad den trække ca. 15 minutter inden den skæres i tynde skiver.

Sommersauté – fremgangsmåde:

Rens kantarellerne og fjern eventuel jord. Hak skalotteløgene fint. Smelt smør og olie på en varm pande. Sautér skalotteløget, tilsæt de rensede kantareller og svampe. Steg det hele i 6-8 minutter. Undgå og rør for meget i panden under stegningen. Jo mere der røres des mere væde afgives fra svampene.

Skær courgetten i tynde skiver på langs. Hak bladbeden. Tilsæt courgetteskiver og hakket bladbede på panden. Vend det hele rundt på panden i 5 minutter. Hæld fløde på panden og lad den koge ind ved svag varme indtil den er cremet. Krydr efterfølgende med salg og peber. Lige før servering hakkes kørvelen og røres i sautéen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (8 votes cast)

Oksemørbrad med lækker sommersauté, 4.0 out of 5 based on 8 ratings

Print Friendly