• Oksemørbrad:
  • 1 kg oksemørbrad
  • 1/4 tsk groftmalet peber
  • 1 tsk salt
  • 2 spiseske smør
  • 150 g friske champignoner

  • Rødvinsmarinade:
  • 1 teske knuste peberkorn
  • 1-2 fed friskpresset hvidløg
  • 2 spiseske olie
  • 2-3 deciliter rødvin
  • 2 spiseske kinesisk soya
Rødvinsmarineret oksemørbrad med champignon. En god oksemørbrad kan laves på mange forskellige måder. Her får du en god oksemørbrad opskrift, som indeholder en fantastisk rødvinsmarinade. Elsker du oksemørbrad og rødvin hver for sig, eller måske et glas god rødvin til kødet – så vil du med garanti også kunne lide denne opskrift, hvor oksemørbraden marineres i rødvin.

Fremgangsmåde:

  1. Bland ingredienserne til rødvinsmarinnaden.
  2. Læg oksemørbraden i en frysepose beregnet til madvarer. Hæld rødvinsmarinaden ved.
  3. Luk posen og lad kødet marineres i 8-24 timer. Vend oksemørbraden et par gange under marineringen.
  4. Kødet tages op af rødvinsmarinaden. Fedtstoffet smeltes i en gryde og oksemørbraden brunes på alle sider heri. Drys salt og peber henover under bruningen af kødet.
  5. Hæld 1 dl af rødvinsmarinaden ved og steg oksemørbraden under låg i ca. 10 minutter.
  6. Skær champignonerne i skiver og læg dem i gryden. Steg kødet i ca. 10 minutter. Tilsæt efter ønske ekstra marinade under stegningen.
  7. Lad oksemørbraden hvile i ca. 15 minutter inden den skæres i skiver og serveres med champignoner.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (41 votes cast)

Rødvinsmarineret oksemørbrad med champignon, 3.0 out of 5 based on 41 ratings

Print Friendly