• 1 kg oksemørbrad
  • 1 dl. koldpresset jomfruolivenolie
  • ½ liter rødvin, fx fra Argentina
  • 2 fed hvidløg
  • 2-3 tsk. rosmarin
  • 1 tsk. hele hvide og røde peberkorn
Simpel heltstegt oksemørbrad. Du får her den perfekte oksemørbrad opskrift på en helstegt oksemørbrad, som vil falde i de flestes smag.

Oksemørbrad – fremgangsmåde:

Bland koldpresset jomfruolivenolie, rødvin, hvidløg, rosmarin, hvide peberkorn samt røde peberkorn. Rør marinaden godt igennem og læg oksemørbraden i en plasticpose eller en gryde hvor marinaden ligeledes hældes i. Lad kødet trække ind i kødet op mod 24 timer.

Oksemørbraden tages op af lagen og brunes på alle sider. Læg stegen i et fad og put den i ovnen. Lad den bage i ca. 180 grader. Alt efter størrelsen på den oksemørbrad du har valgt og tilberede bør den maks skulle have 45 minutter. Brug eventuelt et stegetermometer og dermed sikre dig mod, at kødet har fået for længe.

Server oksemørbraden med frisk tomatsalat, hasselbackkartofler eller en hjemmelavet bearnaisesovs.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (26 votes cast)

Simpel heltstegt oksemørbrad, 3.7 out of 5 based on 26 ratings

Print Friendly